Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ-ΠΑΙΞΑΜΕ

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ
Διαβάσαμε τη "ΜΩΒ ΟΜΠΡΕΛΑ" της Άλκης Ζέη                     


Η Ελευθερία, ένα δεκάχρονο κορίτσι, ζει με τους γονείς της και τα δίδυμα μικρότερα αδέρφια της στο Μαρούσι.  Τότε, το τελευταίο καλοκαίρι πριν από τον πόλεμο του 1940.  Λιγοστά τα παιχνίδια τους: βόλοι, σβούρες, σκοινάκι, γιο-γιο, κι ένα ζευγάρι πατίνια με καρουλάκια που τους τα δάνειζε το ξένο παιδί από τη Γαλλία, που ήρθε να μείνει στο πάνω πάτωμα του σπιτιού τους κι έγινε ο αχώριστος φίλος τους.  Παίζουν όλοι μαζί και σκαρώνουν με τη φαντασία τους χίλιες δυο ιστορίες που μαγεύουν και τους ίδιους.  Και πόσα άλλα δε θα έκαναν και δε θα ονειρεύονταν αν δεν τους εμπόδιζαν οι μεγάλοι.  Οι μεγάλοι και τα παιδιά.  Δυο κόσμοι μακρινοί, σχεδόν απλησίαστοι.  Με τους δικούς τους νόμους και τις δικές τους αλήθειες ο καθένας.  Πώς λοιπόν να καταλάβουν οι μεγάλοι ότι μια μωβ ομπρέλα μπορεί να κάνει τη φαντασία των παιδιών να καλπάζει αχαλίνωτη;

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ
Η μαθήτρια Αντωνοπούλου  Παρασκευή κατασκεύασε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, για 2-4 παίκτες- αναγνώστες, με ερωτήσεις που σχετίζονται με την υπόθεση του βιβλίου. Ο παίκτης που θα απαντήσει σωστά στις περισσότερες ερωτήσεις είναι ο νικητής.

επιτραπέζιο παιχνίδι

πίσω όψη κάρτας με ερώτηση
μπροστινή όψη κάρτας με ερώτηση

Η μαθήτρια Ζιώγα Μαρία κατασκεύασε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για 2-4 παίκτες που έχουν διαβάσει το βιβλίο. Κερδίζει όποιος φτάσει πρώτος στη μωβ ομπρέλα. Τις κάρτες τις έφτιαξαν τα δυο κορίτσια σε συνεργασία.

επιτραπέζιο παιχνίδι
ΠΑΙΞΑΜΕ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ 
Οι μαθήτριες Γκούλτα Ελευθερία και Κουκλάκη Άννα κατασκεύασαν ένα πολύ ευφάνταστο επιτραπέζιο παιχνίδι. Είναι το σπίτι της Βίτως( της φίλης της ηρωίδας του  μυθιστορήματος). Οι παίκτες πρέπει να μπουν σε όλα τα δωμάτια και να βρουν τα πολύτιμα διαμάντια που κρύβονται εκεί. Για να τους επιτραπεί η είσοδος στο κάθε δωμάτιο πρέπει να απαντήσουν σωστά σε μία ερώτηση. Κερδίζει όποιος αποκτήσει πρώτος όλα τα διαμάντια.

οι μαθήτριες κατασκευάζουν το επιτραπέζιο

το σπίτι της Βίτως




το υπνοδωμάτιο της Βίτως


το μπάνιο



η κουζίνα

το σαλόνι
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ
Οι μαθητές Καστανάς Παναγιώτης και Γιάννη Γιόελ έφτιαξαν το δικό τους επιτραπέζιο παιχνίδι, ξύλινο αυτή τη φορά. Είναι για τρεις παίκτες.Ρίχνεις το ζάρι και προχωράς ανάλογα τη ζαριά σου. Όταν πέσεις σε ερωτηματικό, πρέπει ν'απαντήσεις σε μια ερώτηση ή να εκτελέσεις μια εντολή. Αν το πιόνι σου πέσει σε κενό, υπάρχουν 7 ευκαιρίες(καινούργια πιόνια) για τον κάθε παίχτη. Νικητής είναι αυτός που θα φτάσει πρώτος στο τέλος και θα εκτελέσει με επιτυχία μια από τις τρεις εντολές της τελευταίας κάρτας. Όλες οι ερωτήσεις και οι εντολές σχετίζονται με την υπόθεση του βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: